Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orvar Säfström på hemmaplan

/
  • På onsdagskvällen gav Orvar Säfström även en historisk tillbakablick om dataspel. 1952 kom det som många anser vara det första dataspelet i form av ett luffarschack som presenterades som en del av en avhandling vid Cambridge. 1962 presenterades det första moderna spelet, ett rymdspel, i USA.

Orvar Säfström är hemma i Ovanåker för att medverka vid tre tillfällen. På torsdagskvällen den 3:e dyker han upp i biografen Röda kvarn i Edsbyn. Det är i samband med visningen av Luftslottet som sprängdes, som Orvar Säfström kommer att berätta om film i allmänhet och sitt personliga förhållande till film under cirka en timme.

Annons

– Det här är en gammal idé. Jerker Persson, som äger biografen, har länge frågat mig om jag ville komma och göra något i bion, säger Orvar Säfström.

Det passade bra tyckte båda när den tredje filmen, som bygger på Stieg Larssons sista bok i Millenniumsviten, har gått upp på biografen i Edsbyn.

Han har under de senaste åren ägnat sig allt mer åt att skriva och föreläsa om tv/data-spel och spelmusik som frilansare vid sidan om sitt stora filmintresse. Våren 2008 deltog han till exempel vid ett seminarium i Riksdagshuset om spelkulturen.

På onsdagskvällen den 2.a handlade det om dataspel för lärare och andra som jobbar med ungdomar vid en samling i Voxnadalens gymnasium i Edsbyn.

På fredag möter Orvar Säfström arbetslösa ungdomar för att ge dem inspiration.

 

Mer läsning

Annons