Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orsaken till branden oklar

/
  • Mannen och kvinnan lyckades ta sig ut via den tillbyggda verandan på baksidan av huset.
  • En av grannarna gjorde ett rådigt ingripande och lyck-ades bogsera bort parets bil, som stod parkerad intill huset. Hettan från branden var så stark, så en del av fronten på bilen smälte.
  • På trettondagsafton började det brinna i ett hus i Ämnebo, utanför Edsbyn. Branden spred sig snabbt och huset blev helt övertänt.

Polisen har inlett den tekniska undersökningen vad som orsakade den omfattande husbranden i Ämnebo utanför Edsbyn på tisdagskvällen. När räddningstjänsten kom till platsen var huset helt övertänt.

Annons

En man och en kvinna bodde i huset och båda fick föras till Bollnäs sjukhus. De mådde efter omständigheterna bra på onsdagseftermiddagen.

Mannen och kvinnan satt och tittade på tv och hade gjort sig beredda för att gå och lägga sig. Han tyckte då att det var någon som knackade på ytterdörren och gick för att öppna. Mannen upptäckte då att det brann för fullt vid ytterdörren och brokvisten. Han skyndade sig då tillbaka och hjälpte sin fru att ta sig ut via en veranda på baksidan av huset.

Grannar hjälpte paret och försökte inledningsvis släcka elden.

Händelseförloppet gick sedan snabbt. När räddningstjänsten kom till platsen var huset helt övertänt. Räddningstjänsten i både Edsbyn och Alfta ryckte ut plus ett befäl från Bollnäs. En styrka från Bollnäs ryckte också ut, men fick vända när det stod klart hur snabbt elden hade spridit sig.

Brandmännen jobbade sedan hela natten med att hålla nere elden. Det brann till en början för fullt inne i huset. Huset har en timmerstomme med plåtfasad. På onsdagen fick man rycka ut igen sedan det hade börjat pyra i en av väggarna.

Mer läsning

Annons