Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omkom i trafikolycka

/

En man i 60-årsåldern omkom i samband med en trafikolycka på riksväg 50 genom Alfta på onsdagen. Mannen, som hade stannat efter vägen med sin pickup, blev påkörd av en långtradare.

Olyckan utreds nu av polis.

Annons

Det var vid 9.30-tiden på onsdagsförmiddagen som olyckan skedde, i höjd med Skindravägen. Pickupen ska ha stått stilla på vägen när långtradaren körde in i den bakifrån. Mannen befann sig då utanför bilen och blev påkörd.

Han verkar då enligt polisen ha slungats ner från riksväg 50, till vägen som går under viadukten.

Mannen fördes i ambulans till Gävle sjukhus men hans liv gick inte att rädda. Hans anhöriga underrättades under onsdagen, och polisen informerade också på mannens arbetsplats om det inträffade. Mannen var hemmahörande i Ovanåkers kommun.
– Enligt polis på plats kan pickupen ha stått stilla på ett ställe där det var svårt att se den. Hade han till exempel inte hunnit sätta ut någon varningstriangel kan det ha varit en bidragande orsak. Det är något vi får utreda, säger polisens presstalesman Mikael Hedström.
Föraren av långtradaren fördes också till Bollnäs sjukhus, enligt polisen med chockskador, och skulle höras av polis under onsdagen. Polisen har inlett en förundersökning gällande vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.
Under räddningsarbetet spärrades riksväg 50 av och trafiken fick ta alternativa vägar genom Alfta. Strax efter 12 på dagen var bärgningsarbetet av de båda inblandade fordonen avslutat och trafiken kunde släppas på som vanligt igen.

Mer läsning

Annons