Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ombyggnaden av väg 50 inledd

/
  • En första grävmaskin har börjat arbetet på Nybomyran söder om Skålsjön. Den får snart hjälp av ett par grävmaskiner till. Just Nybomyran är prioriterad då man vill utfäöra ombyggnaden där när det är tjäle i myrmarken.

Efter lång försening på grund av ett överklagande rullar nu äntligen ombyggnaden av riksväg 50 mellan Skräddrabo och Svabensverk i gång. Ombyggnaden av den två mil långa sträckan bedöms att vara klar hösten 2011.

Annons

Nu har ombyggnaden av riksväg 50 mellan Skräddrabo och Svabensverk rullat i gång. Än så länge är det bara en grävmaskin på plats men successivt kommer nu arbetena med vägen att öka i omfattning.

Entreprenör för den här tredje etappen är det fristående statliga bolaget Svevia. Vägen ska bli 7,5 meter bred och få högsta bärighetsklass genom olika förstärkningsåtgärder. Till största delen följer arbetet den befintliga vägens sträckning, förutom norr om Nybomyran, 11 kilometer från Svabensverk och vid Ramfors, där kortare avsnitt får en ny sträckning. Även vid Skålsjön rätas vägen en del och flyttas cirka 10 meter västerut, där man kommer in i byn från söder. Det innebär bland annat att den gamla skolan i Skålsjön måste rivas.

Vägen ska rätas vid Vitmyran, Skålsjön och Ramfors men den kurviga delen närmare Svabensverks nämner ni inget om?

- Där kommer innerkurvorna automatiskt att rätas ut när vi breddar vägen.

 

 

 

Mer läsning

Annons