Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ombyggnad av gym hos IP

/
  • Steve Olsson är med och målar det utvidgade gymmet i Idrottsparken, som byggdes på 1980-talet.
  • Sommaren 2014 lades nya trallar runt poolen och inför årets badsäsong blev det ett nytt staket plus stängsel runt innergården.
  • På det nya podiet står några av de nya träningsmaskinerna.
  • FOTO: LUKAS LIND   Så här såg det ut när väggen togs bort i gymdelen.
  • Natalia Olsson, Sofia Norgren, Sam Norgren och Lukas Lind kollar det nymålade och utvidgade gymmet.

Idrottsparken i Edsbyn är steg för steg på väg att rustas upp. Senast är det en rejäl ombyggnad och ommålning av gymdelen.

Annons

– Vi bygger ut gymmet, så det blir en lokalyta på 180 kvadratmeter. Det är mycket folk som brukar träna här, så det gamla gymmet var på tok för litet, säger Steve Olsson som är med och rustar lokalen.

Det är Andreas och Sofia Norgren som sedan drygt ett och ett halvt år tillbaka driver Idrottsparken. De hyr lokalerna. Det är nämligen det kommunala bolaget Alfta industricenter, som äger Idrottsparken. Kostnaden för ombyggnaden står de dock för själva som övriga gjorda renoveringar.

Men när de tog över stod ägaren för kostnaden för renoveringen av damernas omklädningsrum och dusch, som hade drabbats av en fuktskada.

– Det har gått bra att driva Idrottsparken. Besöksantalet har ökat under den här tiden. Det har varit mycket jobb och det var också något jag räknade med. Hela familjen är involverad, mina föräldrar och svärföräldrar. Våra familjer är här med oss och det är en förutsättning för att vi kan jobba så mycket, säger Sofia Norgren.

Nästa steg är att satsa på bowlingen och en totalrenovering av den delen av Idrottsparken.

På gång är också att starta en ny klubb, Edsbyns styrkeklubb som kommer att få sin träningslokal i det uppfräschade och utvidgade gymmet. Klubben får till sitt förfogande en avdelning med tre podier, där medlemmarna kan träna tyngdlyftning. I dag tävlar de för Landafors.

– Det här är en stor möjlighet för oss, säger Lukas Lind som är en av de blivande klubbmedlemmarna och blickar ut över gymmet.

För två veckor sedan började man bygga ett nytt podium, där några av de nya träningsmaskinerna står. Man tog även upp en ny utrymningsdörr. I dagarna revs en hel innervägg.

Utvändigt har Steve Olsson i år satt upp ett nytt staket och stängsel runt innergården i anslutning till poolområdet.

Mer läsning

Annons