Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Old Iron Crusiers Hälsingland - gillar genuin raggarkultur

/
  • Anette Storm är ordförande i Old Iron Cruisers Hälsingland. Ordning, struktur och regler är viktiga, tycker hon.
  • Kjelle Lindqvist från Alfta är en äkta raggare.
  • Lilla Cornelia tänker nog bli raggare liksom pappa Anders när hon en gång blir stor. Men om hon kommer att tatuera sig lika mycket är tveksamt.
  • Har man klarat provåret till fullvärdigt medlemskap i Old Iron Cruisers får man bära det här emblemet på västryggen.
  • Många av medlemmarna i Old Iron Cruisers Hälsingland samlades på påskafton i Alfta för en inofficiell invigning av sin lokal där.
  • Vi är mer kulturell än andra som håller på med cruising. En raggare tar inte fram sin bil bara när det finväder utan åker i den jämt, ansåg raggaren Kjelle Lindqvist.

Sedan ett par år finns raggarorganisationen Old Iron Cruisiers etablerad med egen sektion i Hälsingland. Organisation är ingen vanlig bilklubb utan medlemmarna i Old Iron Cruisers är hängiven den genuina raggarkulturen.

Annons

Sedan i höstas har Old Iron Cruisers Hälsingland egen lokal bakom i Alfta. Under vintern har medlemmarna i föreningen lagt ner ett stort jobb på att renovera lokalerna.

Old Iron Cruisers Hälsingland är ingen stor förening. Föreningen har i dag 19 medlemmar varav flera av dem ännu är provmedlemmar.

- Vi har stadgar och regler man måste följa. För att kunna bli medlem måste man ansöka om det och får då först bli provmedlem

- Vi är väldigt måna om att ha ett bra rykte. Därför är vi noga med vilka är medlemmar, säger sektionens ordförande Anette Storm, Alfta.

För att visa sig öppna för andra människor så kommer föreningen att ha öppet hus vid sin lokal i samband med Ålyran i Alfta senare i vår.

Vad är det som är så roligt med att vara raggare?

- För mig är det bilarna, musiken och människorna. Raggare dom är som dom är, raka, säger Anette Storm.

Mer läsning

Annons