Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ol-Anders i vinterskrud

/
  • Hälsingegården Ol-Anders bjöd på en perfekt jullik inramning.
  • Ann-Mari Pettersson, Rolf Wikman, Birger Almén, Gunni Östman och Engla Andersson hade åkt med buss från Sandviken för att fira en gnutta jul i hälsingegården Ol-Anders, där det bland annat bjöds på kaffe med dopp i form av 17 sorters kakor.
  • Gun-Marie Swessar hjälpte Kenneth Häresten med att finna namnen på hans morfar och mormor, när han besökte Ol-Anders förra gången.
  • Margareta Eriksson och Lisbet Berggren satt och julpysslade, när besökarna anlände.

Ibland kan en utflykt bli oväntat magisk. Så var det för ett gäng från Sandviken som häromdagen besökte hälsingegården Ol-Anders i Alfta. Mellan förra veckans slask och dis och denna veckas gnistrande jullandskap i Hälsingland är det stor skillnad. Nu är det som ett julkort.

Annons

Gun-Marie Swessar tog emot och bjöd på 17 olika sorters kakor. Sandviken-gänget berättade att de brukar samlas i Estersgården i Sandviken och som drivs av Stiftelsen Albert och Anna Göranssons minne.

Gun-Marie Swessar berättade för gruppen om emigrationen till Amerika, som i dessa bygder startade med Erik Jansson i mitten av 1800-talet. Hon visade också muséet, där man kan följa färden från Hälsingland via New York till Bishop Hill.

Därefter kunde besökarna botanisera bland allt hantverk från bygden, som finns i Ol-Anders egen butik. På plats fanns även hantverkarna Margareta Eriksson och Lisbet Berggren som virkade respektive stickade.

Samlingen i Ol-Andersgården avslutades med att julgröt serverades.

Mer läsning

Annons