Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oklarheter om äldreboenden i Edsbyn

/

Nej Ovanåkers kommun har inte backat angående flytten av de äldre från de särskilda äldreboendena Solrosen och Linblomman i Edsbyn. Anhöriga och personal har undrat när de fått annan information av kommunens tjänstemän. Jag har blivit missuppfattad säger socialnämndens ordförande Bertil Eriksson (KD) till tidningen.

Annons

För några veckor sedan uttalade sig socialnämndens ordförande i Ovanåker, Bertil Eriksson (KD), både till anhöriga och i en tidningsintervju angående flytten av äldre från de särskilda äldreboendena Solrosen och Linblomman i Edsbyn. Alla uppfattade hans uttalanden son att kommunen nu backat i frågan och att som fått beslut om särskilt äldreboende skulle få bo kvar i form av särskilt äldreboende.

För de anhöriga liksom även för personalen på Solrosen och Linblomman var det här väldigt glada besked. Anhöriga skulle egentligen fått träffa socialnämnden i november men det var inte aktuellt längre.

Vad som skett efter Bertil Erikssons besked är att omvårdnadsenhetens verksamhetschef Urban Sundström och enhetschef Bengt Mörman informerat både personal och en del anhöriga om att det Bertil Eriksson sagt inte stämmer. Socialförvaltningen jobbar därför också vidare enligt det beslut som kommunstyrelsen tog tidigare i år, vilket innebär att de äldre ska flyttas till andra gruppboenden om de inte väljer att bo kvar med service från hemtjänsten.

- Vi har inget annat beslut att arbeta efter än det som kommunstyrelsen tagit, säger Urban Sundström.

Bertil Eriksson säger att ingenting har förändrats och att han blivit misstolkad.

- Jag sade till Ljusnans reporter att vi inte har backat. Vad jag sade är det jag sagt hela tiden att de gamla ska få bo kvar så länge de vill och få den vård de behöver.

 

Mer läsning

Annons