Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Observatör från Moldavien

/
  • Yoomi Renström, som kandiderar till Europaparlamentet, Lilia Tulea och Christina Ungh dök upp i Johannesgårdens vallokal i Alfta, där man noterade oväntat bra valdeltagande.

Lilia Tulea från Moldavien besökte på söndagen Ovanåkers kommun för att studera hur EU-valet går till lokalt. Lilia berättade att i Moldavien finns det en het önskan om att få bli medlem i EU.

Annons

– Men tyvärr tror jag det kommer att ta en lång tid innan Moldavien blir en del av EU. Men det skulle betyda mycket för oss, inte minst ekonomiskt, om vi kunde få bli medlemmar, säger Lilia Tulea.

Lilia representerar Democratic party of Moldova. På söndagen följde hon med EU-kandidaten Yoomi Renström, när Yoomi själv skulle rösta i Johannesgården i Alfta. Yoomi tror att Piratpartiet kommer in i Europaparlamentet, men att Junilistan åker ut och att Sverigedemokraterna inte kommer in.

– Det är tveksamt om de stora partierna Socialdemokraterna och Moderaterna går framåt, men jag tror de mindre som Miljöpartiet gör det, säger Yoomi Renström som upplever att valrörelsen har varit positiv.

– Alla som jag har mött har varit positiva och det har funnits ett större intresse för EU-frågorna denna gång.

Mer läsning

Annons