Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny restaurang i centrala Edsbyn

/
  • Nu är det klart att det blir en restaurang i Systembolagets tidigare lokaler i Edmarks Rör-huset. På måndag är det sagt att ombyggnationen ska inledas.

Det finns redan gott om matställen i Edsbyn och fler ska det nu bli då det är klart att det blir en restaurang i Systembolagets tidigare lokaler i Edmarks Rör-huset. Bakom restaurangsatsningen hittar man ilyas Sahindal, Bollnäs, som tidigare bland annat drivit en restaurang i Ljusdal. På måndag börjar lokalerna byggas om

Annons

Det blir en ny restaurang i Systembolagets tidigare lokaler i Edsbyn vilket bekräftas av fastighetsägaren Christer Thalén. Redan i november beviljades Yousef Khodabandeh som driver YK Krog på Brogatan i Bollnäs byggnadslov till att bygga om systemets gamla lokaler till restaurang. En definitiv överenskommelse mellan fastighetsägaren Christer Thalén och Yousef Khodabandeh drog dock ut på tiden.

I stället hyrde Christer Thalén ut lokalerna till Edsbyns bågskytteklubb som då fick bästa tänkbara träningslokaler mitt i centrala Edsbyn. Nu kan bågskyttarna lämna lokalen utan bitterhet eftersom det erbjudits lokaler i Centrumhusets källarplan av fastighetsägaren Leif Björklund som de är nöjda med.

Beskedet till bågskytteklubben är att de ska lämna lokalen före måndag då ombyggnationerna ska börja. Lite ovisst tycks det dock vara så här långt hur restaurangen ska drivas. Yousef Khodabandeh som fick bygglovet säger att han nog inte är aktuell längre eftersom han blivit av med serveringstillståndet på sin krog i Bollnäs. Han är heller inte medveten om att lokalen ska börja byggas om.

- Det måste vara någon annan, säger han.

Det visar sig sedan vara en man vid namn Ilyas Sahindal. Ilyas Sahindal berättar att han tidigare drivit en restaurang i Ljusdal men i dag handlar med frukt. Enligt Ilyas Sahindal är det ännu osäkert om han ensam ska driva restaurangen eller om Yuosef Khodabandeh också blir med. I vilket fall börjar ombyggnaden på måndag.

- Det blir allt från pizza till restaurangmat, berättar han.

Restaurangen ska också bjuda på underhållning någon gång i månaden.

Mer läsning

Annons