Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny bok om föräldrarollen

/
  • Den största gåva vi kan ge till våra barn är att ge av vår egen tid och av oss själva, säger Helena Harrysson som själv är mamma till sex barn och som med tiden har lärt sig att barn också kan vara så olika och därför behöver bemötas på olika sätt.
  • Jag ville inte skriva en pekpinnebok, utan en bok som ger inspiration och glädje för föräldrar. Man ska både kunna gråta och skratta, säger Helena Harrysson.

Supernanny drog in som en virvelvind i flera brittiska hem för några år sedan och tog i med hårdhandskarna mot trilskande barn. Någon som inte alls gillar Supernannys uppfostringsmetoder är Helena Harrysson, som precis har kommit ut med boken Våga vara vuxen - bli en bra förälder

Annons

Häromkvällen var hon inbjuden av ABF i Edsbyn till en föreläsning i Folkets hem och det blev en föreläsning som präglades mycket av Helena Harryssons erfarenheter som mamma till sex barn, vilket även boken gör. Hon bygger också sina föreläsningar på erfarenheterna som rektor och lärare inom både förskola och grundskola.

– Barn vill inte bara se ryggen på sina föräldrar. Barn måste få känna att föräldrar har tid att ägna sig åt dom och att de är tillgängliga. Det innebär att man som vuxen verkligen lyssnar på barnen utan att ha mobilen på. Att man sitter ner och bara är med barnen. Det måste man göra, säger Helena Harrysson.

Läs mer i fredagens Ljusnan den 27 november.

Mer läsning

Annons