Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska polisen prioritera buskörningen

/
  • Långgatan i Edsbyn är den väg som drabbas mest av buskörningen, enligt missnöjda bybor. Nu kommer polisen och kommunledningen gemensamt att peka ut problemet som ett av polisens viktigaste arbetsområden i kommunen.

Med vårvärmen ökar problemet med buskörning i centrala Edsbyn. Men nu vill kommunledningen peka ut frågan som ett prioriterat område för polisen.
– Vi kommer att ta upp det vid nästa möte, lovar kommunalråd Yoomi Renström (s).

Annons

Det blev bättre efter Ljusnans artiklar – men nu är det värre igen. Det tycker Edsbyborna om problemet med buskörning i Edsbyn både kvälls- och nattetid. I takt med att kvällarna blivit ljusare och vägarna torra har problemen ökat, tycker flera personer som Ljusnan pratat med.

Men nu har kommunledningen bestämt sig för att lyfta frågan. Under våren ska det lokala samarbetsavtalet mellan kommunen och polisen ses över.

– Då kommer vi att ta upp det här och se hur de kan jobba ytterligare med frågan, säger Yoomi Renström.

Det är polisen och kommunledningen som tillsammans väljer ut några områden som polisen ska prioritera extra och nu kommer buskörningen antagligen att bli ett sådant.

– Jag vet att de redan jobbar med det här och har kontakt med dem. Problemet är ju att det inte pågår när de vet att det är en polis i närheten, och polisen kan inte haffa någon för att andra tycker att de orsakar problem. De måste tas på bar gärning.

Som tidigare är Renström tveksam till att vägbulor eller hinder skulle kunna lösa situationen.

– Dessutom får det konsekvenser för andra också, som inte orsakat problemen.

Ljusnan skrev i januari om problemet – efter att flera olika privatpersoner hört av sig. Det handlade då bland annat om kappkörning på Långgatan, sladdande bilar och störande buller nattetid.

Men nu ska polisen, tillsammans med kommunen, fundera på hur man kan lägga extra krut på att få stopp på buskörningen.

– Min uppfattning är ändå att det varit lugnt ett tag nu. Men det är mycket möjligt att det ökar nu under våren och sommaren. Och då ska vi absolut ta tag i det, säger Renström.

Mer läsning

Annons