Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kan hemtjänsten i Ovanåker köra säkrare

/
  • Klas-Åke Säll från Ovanåkers kommun tillsammans med två av de som kommer att köra de nya bilarna, Lotta Olsson och Lisbeth Birgersson från hemtjänsten i Edsbyn.

Ovanåkers kommun byter nu ut sin bilpark och får därmed både säkrare och miljövänligare bilar. Bland de 22 nya fordonen återfinns sex stycken mindre suvar med fyrahjulsdrift som ska användas av hemtjänstpersonal.

Annons

Nu har Ovanåkers kommun bytt ut de flesta av sina gamla bilar mot 22 nya. Av de nya bilarna kommer 18 att användas av hemtjänsten medan fyra hamnar i kommunens bilpool där de kan användas av kommunens olika förvaltningar.

Bilarna som är av märkena Volkswagen, KIA och Skoda är samtliga försedda med alkolås. För hemtjänstpersonalen som ofta får resa långt på snöiga och dåliga väger blir det nu lite säkrare körningar då sex av bilarna är mindre suvar, Skoda Yeti, försedda med fyrahjulsdrift.

Samtliga bilar förutom suvarna uppfyller miljökraven.

- Det finns ingen sådan bil i den klassen enligt upphandlingsavtalet, säger Klas-Åke Säll som är ansvarig för kommunens bilpool och fordon.

Mer läsning

Annons