Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu får busschauffören Stefan Berg sjukpenning

/
  • Nu kan den sjuke busschauffören Stefan Berg i Edsbyn andas ut. Försäkringskassan har ändrat sig och ger honom sjukpenning.

Nu har Försäkringskassan ändrat sig beträffande busschauffören Stefan Berg i Edsbyn som försäkringskassan ansåg för sjuk för att jobba och för frisk för sjukpenning. Han har fått besked om att han ska få för april medan övriga månader han varit hemma från jobbet kommer att omprövas.

Annons

För en vecka sedan berättade vi i tidningen om den 62-årige busschauffören Stefan Berg från Edsbyn som gick och väntade på operation av ett bråck på kroppspulsådern. Han blev sjukskriven av en läkare i Edsbyn i december men Försäkringskassan gick sedan inte med på att betala ut någon sjukpenning då han var för frisk enligt deras normer.

- Jag fick för mig att jag skulle ringa till Försäkringskassans utredare som sitter i Lund och höra om det hänt något. Han berättade då att han satt och gjorde ordning en sjukpenningsutbetalning åt mig för april. För januari, februari och mars som jag tidigare fått avslag för skulle det göras en omprövning, säger en glad Stefan Berg.

Under de månader Stefan Berg varit utan sjukpenning och inkomst har han tvingats använda pengar han sparat inför pensioneringen.

- Nu släppte en stor börda, men jag får nog vänta på pengarna till slutet av maj.

Stefan Berg skickade ner en tidning med artikeln om sin situation till handläggaren i Lund.

- Jag frågade om han läst tidningen och det hade han.

Nu väntar Stefan Berg på besked om operationen.

Mer läsning

Annons