Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är Brukshunds-SM 2010 invigt och igång

/
  • Närmare 100 hundar med mattar och hussar tågade genom Edsbyn inför invigningen av Brukshunds-SM.
  • Leif

Tre år av förberedelser är till ända. Nu är Brukshunds-SM 2010 i Edsbyn högtidligen invigd och i gång. De närmare 100 tävlande hundarna med sina hussar och mattar, en stor hundintresserad publik, uppemot 200 funktionärer och många knallar.

Annons

Årets Brukhunds-SM med tävlingscentrum i Edsbyn inleddes i går eftermiddag med en stor parad genom Edsbyn där hundar, mattar och hussar delvis tågade fram efter den för tillfället hårt trafikerade Långgatan. Målet för paraden var Öjeparken i Edsbyn där SM:et högtidligen kom att invigas av Ovanåkers centerpartistiska kommunalråd Hans Jonsson.

Invigningen i Öjeparken inleddes med att Agneta Liljemark sjöng nationalsången innan Svenska brukshundsklubbens ordförande Staffan Thorman tog till orda.

- Det här är en manifestation för det goda hundägandet, sade han bland annat när han tittade ut över alla människor och hundar som stod samlade nedanför Öjeparksscenen.

Staffan Thorman önskade de tävlande lycka till liksom nästa talare som var Ovanåker kommunalråd Hans Jonsson som var den som fick förklara tävlingarna invigda.

Före paraden träffade vi bland alla hundar människor och marknadsstånd nere vid idrottsplatsen Ön tävlingsgeneralen Leif "Leffe" Jönsson. En Edsbybo i distriktsstyrelsen som utsågs till det viktiga uppdraget redan för tre år sedan. Han verkar nöjd så här långt.

- Det flyter på riktigt bra tycker jag. Det beror väl på att vi har mycket folk som hjälper till. Uppskattningsvis är mellan 150-200 stycken. Många av dem kommer från brukshundsklubbarna i Edsbyn, Bollnäs och Järvsö.

Klockan 06.30 på fredagmorgon är det första tävlingsstart och på lördag eftermiddag står det klart hur det hela slutade.

Mer läsning

Annons