Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nio vindkraftsområden på förslag

/
  • FOTO: MATS IVARSSONHäromkvällen ordnades ett samrådsmöte om underlaget till kommunens kommande vindkraftplan. Deltagarna hade frågor som eventuella kommande vägbyggen och hur eventuella elledningar skulle komma att dras.

Just nu pågår samråd om den framtida vindkraften i Ovanåkers kommun. Fram till och med den 15 april kan den som har synpunkter på denna energiform och framtida etableringar lämna sina skriftliga synpunkter till kommunen.

Annons

– Jag tycker det är viktigt att man som kommunmedborgare tar vara på den här möjligheten att lämna in sina åsikter, säger Arne Stenberg.

Häromkvällen ordnades ett allmänt samrådsmöte i Edsbyns bibliotek där kommunen informerade. Det är kommunstyrelsen som har beslutat att en vindkraftplan nu ska jobbas fram. Det handlar om ett tillägg till den gällande översiktsplanen. I uppdraget ingår också att redovisa stora opåverkade områden.

Kommunen har föreslagit åtta områden som skulle kunna bli aktuella för vindkraft i framtiden. Dessutom har Energimyndigheten utsett ett riksintresseområde söder om Skålsjön, så sammanlagt rör det sig om nio områden.

Den som närmare vill studera förslaget om vindkraftsområden kan göra det i biblioteken i Alfta och Edsbyn.

Mer läsning

Annons