Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nina till Dragspelsgalan

/

Nina Söderquist blir årets huvudattraktion på Dragspelsgalan i Alfta. Årets Dragspelsgala är den 43:e i ordningen och som vanligt lockar Alfta dragspelsklubb med fina artister och ett digert program.

Annons

På långfredagen är det dags igen för den traditionella Dragspelsgalan i Alfta. Det här är den 43:e gången arrangemanget genomförs till glädje för många musikälskare.

Alfta dragspelsklubb har som vanligt laddat med ett starkt startfält där sångerskan Nina Söderquist är huvudattraktionen. Nina Söderquist har det senaste året förutom att varit musikalstjärna i London medverkat i Allsång på Skansen, Melodifestivalen och Så ska det låta. Alftabördiga Nina gav så sent som i julhelgen en julkonsert i Alfta kyrka.

Årets dragspelare 2006, Åsa Arvidsson från Stockholm, blir säkert en hörvärd upplevelse på årets gala. Hon spelar gärna låtar ur den svenska dragspelstraditionen men även annan musik. Förutom att spela solo är hon medlem i det franska bandet Métro Bohème och i Trio Stravinskij som bl.a. spelar Historien om en soldat.

Bland övriga artister hittar vi de svängiga dalkullorna i Swing Ladies, Alftabördige Håkan Andersson som nu är musikdirektör i Malmö och Pysbälgarna. Sedan svarar förstås som vanligt dragspelsklubbens medlemmar för en hel del musik själva i storgrupp, mindre konstellationer och solonummer. Årets konferencier blir Lars Nyberg..

Mer läsning

Annons