Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nefab förvärvar amerikanskt förpackningsföretag

/

Nefab har förvärvat det företaget Chick Companies vilket är det främsta företaget inom industriella förpackningar i USA. För Nefab är det här ett strategiskt förvärv som skapar en betydande plattform i USA med nya utvecklingsmöjligheter.

Annons

På tisdagen offentliggjorde Nefab att man förvärvat det amerikanska förpackningsföretaget Chick Companies. Chick med säte i Dallas, Texas, är ett ledande företag i Nordamerika vad gäller industriella förpackningslösningar och tjänster och har över 600 anställda på 17 orter i USA och på en ort i Tyskland.

Företaget är specialiserat på kostnadseffektiva förpackningslösningar som träbackar, korrugerade boxar träbjälkar och containerlösningar för en bred industriell marknad.

- Chick är ett strategiskt viktigt förvärv för Nefab, vilket ger oss en stark ställning på den Nordamerikanska marknaden. Det ökar väsentligt våra möjligheter att leverera kompletta förpackningslösningar till våra kunder över hela världen. Genom Ckicks expertis och goda rykte kan vi lägga lösningar och tjänster till ett antal viktiga kundsegment, däribland kraftöverföring, läkemedel och telekom/elektronik, säger Nefabs vd Stefan Ekqvist.

Nefab som finns etablerad i 35 länder levererar förpackningslösningar till internationella företag inom telekom, elektronik, fordons- och verkstadsindustrin, energi och läkemedel.

I och med förvärvet kommer den nya organisationen att ha mer än 40 tillverkningsanläggningar i Nordamerika, Europa och Asien med cirka 2 900 anställda.

Mer läsning

Annons