Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nedskräpning i skogen

/

En vändplan söder om Alfta har blivit ett upplag för en massa bråte. Vändplanen har tidigare i år använts som lägerplats av bärplockare.

Annons

Kör man in på en skogsbilväg från väg 50, så kommer man så småningom fram till vändplanen. Det första man lägger märke till är den upp och nervända slaktade bilen. En mängd bärlådor av plast har också lämnats kvar.

Ann-Christin Jonsson med hunden Santo dyker efter en stund upp på vändplanen. Hon är ute och motionerar sin hund och ville med egna ögon se nedskräpningen, som det har talats en del om i trakten.

– Jag tycker det är fruktansvärt trist att se det här. Det betyder att det är markägaren som får ta reda på det här. Jag tror det skulle behövas mer information till de som kommer hit och plockar bär, att de inte får lämna efter sig så här, säger Ann-Christin Jonsson.

Hon går runt och hittar kvarlämnade kläder och skor. Även grytor och en kaffepanna finns bland de kvarlämnade föremålen.

– Jag har inget emot bärplockare. De får gärna komma hit och plocka bär. Men de får inte lämna en lägerplats så här, säger Ann-Christin vidare.

Det finns tre tydliga eldstäder och kvar efter de resta tälten är tältpinnar. Man kan även se tvättlinor spända mellan träden.

Mer läsning

Annons