Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Naturskön gåbingo

/
  • Alva och Jan-Ove Märges tog en promenad efter motionsslingan på Borgen, där det även ordnas gåbingo i sommar.
  • Den stora behållningen, förutom motionen förstås, är den milsvida utsikten från en del av motionsslingan på Borgen, Edsbyn. Man ser ner mot Roteberg och sjön Ullungen.
  • Tio skyltar med bingonummer finns uppsatta efter rundan.
  • Kristina Åsentorp var bara ett nummer från bingo. Men hon tänker gå flera gånger i sommar, eftersom rundan högst upp på Borgen är så trevlig och bjuder på så fin utsikt.
  • Stora Hälsingegårdars väg går där nere någonstans.
  • Roteberg och ena kanten av sjön Ullungen.
  • Jan-Ove och Alva Märges vilar en stund på fikabänken och njuter av utsikten. Det finns två bänkar till att vila på - en ljugarbänk och en pussbänk!
  • Edsbyns tak. Borgen ligger högt så man får lätt känslan av att ha luft under vingarna. Så här vacker är utsikten från bingo-starten.
  • Grodornas BB? Här samlades i våras en stor mängd grodor för att para sig. Vattnet kokade av grodor. Det borde vara mycket grodyngel där.

Nedanför berget ligger stora hälsingegårdar, sjöar och skogar. I fonden syns de blåa bergsryggarna. Utsikten från en del av den 2,5 kilometer långa motionsslingan högst upp på Borgen, Edsbyn är helt enkelt imponerande. Under sommaren ordnar nu Norredsbyns byalag gåbingo där.

Annons

På söndagen var Kristina Åsentorp en av de som gick gåbingon efter den natursköna slingan. Det finns också bänkar att sitta på om man vila, en fikabänk, en ljugarbänk och så den mest spännande en pussbänk!

– Du får uppleva den vackra naturen, myggen och så här års fågelsången. Du träffar också trevligt folk efter vägen. Det är alltid någon som är ute och rör sig i spåret. För mig blev det en positiv upplevelse. Det är varken för långt eller för kort, utan en lagom runda. Utsikten är på sina håll väldigt vacker, säger Kristina.

Hon tänker ta med sig sina bekanta i sommar, när de kommer på besök på gåbingo. Det är ett bra sätt att visa de vackra trakterna och ett lätt sätt att ta sig ut i naturen.

Det är också skönt att komma ut och ta sig en promenad.

Banan är snitslad med gula band. Kristina tycker det är lätt att hitta. Efter vägen är tio skyltar uppsatta med bingonummer. Bingobrickor finns hos Sportbolaget, Bildelar och Hårfint. Där lämnas även färdigspelade brickor.

Mer läsning

Annons