Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Naturfoton i biblioteken

/

Under oktober månad visas bilder av naturfotograferna Lotta Lund och Fredrik Beskow i biblioteken i Alfta och Edsbyn. Vi får både följa med till Island, se tranorna dansa vid Hornborgasjön och möta några av djuren vid Järvzoo. I Edsbyn visas närmare 40 foton och i Alfta sex bilder.

Annons

– Att få gå ut tidigt en morgon och fånga ljuset i en blomma eller kvällsljuset nere vid havet är något speciellt, säger Lotta Lund.

Hon försöker fånga det hon ser med kameran oavsett om det är en blomma, ett djur eller ett landskap. Ljuset är dock viktigt för henne.

– På senare år har jag försökt ta mitt naturfotograferande vidare genom att till exempel utnyttja ljuset på ett sätt som än starkare stöder kompositionen och känslan, säger Fredrik Beskow.

Lotta och Fredrik är medlemmar i Naturfotoforumet.

Hon är född 1969 och bosatt i Strömsbergs bruk, ett gammalt vallonbruk i Uppland. Han är född 1961 och har fotograferat sedan tonåren. Även Fredrik hade foto som fritt valt arbete under högstadietiden. Han fick överta sin fars mörkrumsutrustning och lärde sig sedan kopiera svartvita bilder hemma i källaren. I dag bor han i Huddinge.

Mer läsning

Annons