Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Namnlistor för badhuset

/

Rör inte vårt badhus i Alfta! Namnlistor med den uppmaningen finns nu utlagda på flera ställen i centrala Alfta och har också samlat många namnunderskrifter.

Annons

Listorna kommer att lämnas till kommunen så småningom och bakom initiativet står en privatperson. Men i kommunhuset i Edsbyn är berörda tjänstemän förvånade över uppgiften att simhallen skulle kunna komma att läggas ner.

– Det finns överhuvudtaget inga sådana planer, säger kultur- och fritidschef Patrik Uhras.

– Det finns inget som helst beslut att simhallen i Alfta skulle stängas, säger Eva Holm vid kultur- och fritidskontoret.

Det kultur- och fritidsnämnden har att ta ställning till vid sitt sammanträde den 25 mars är en utredning om underhåll och eventuella kostnader för detta för kommunens sim- och sporthallar och de föreningsdrivna anläggningarna. När det gäller Alfta sim- och sporthall behöver ventilationen till exempel åtgärdas.

Totalt tar utredningen upp kostnader för 34 miljoner kronor under perioden 2011-2015. Men eftersom underlaget inte är helt klart än vill Patrik Uhras inte lämna ut specifika uppgifter om sim- och sporthallen i Alfta.

Men det finns också ett sparkrav lagt på simhallen i Alfta. Genom att låta en entreprenör sköta driften av kafeterian skulle kommunen kunna spara 60 000-70 000 kronor.

Mer läsning

Annons