Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Museet blir stängt i sommar

Nu står det klart att Edsbyns museum inte kommer att ha öppet i sommar. Tidigast i mitten av augusti öppnar man för besökare igen.

Annons

Anledningen är dels att golvet och nålfiltmattan skadades i översvämningen i början av april. Men också att Helsinge Vatten ska utföra en del underhåll på avloppssystemen runt Celsiusskolan under sommaren.

– Men det har inte med översvämningen att göra, utan var planerat sedan länge, säger Ovanåkers hembygdsförenings ordförande Elisabet Eriksson.

Dessutom hade föreningen redan direkt efter översvämningen valt att skjuta sommarens planerade utställning på framtiden, eftersom de inte visste när de skulle kunna öppna igen. Nu har styrelsen fattat beslut om att museet öppnar igen tidigast 15 augusti – även om golvet och mattan kommer att vara ordnade tidigare än så.

– Men skulle det ringa någon grupp och vilja boka ett besök under sommaren kan vi nog lösa det ändå, så att de tar sig in.

Vad som ska ske med allt som fanns i arkivet som svämmade över – och som klarade sig utan att bli förstört – är fortfarande osäkert.

– Vi vet inte än vart vi ska förvara det i framtiden. Vi vill ju förstås att det blir en bra lösning för museet.

Mer läsning

Annons