Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mitt Hjärta startar hälsocentral i Alfta

/
  • Här i de lokaler posten hade innan den försvann från Alfta öppnar vårdföretaget Mitt Hjärta en hälsocentral i vår.
  • I postens gamla lokaler i centrala Alfta har man börjat ombyggnaden för Mitt Hjärtas hälsocentral.

I mars får Alfta ytterligare en hälsocentral. Det är vårdföretaget Mitt Hjärta som etablerar sig i före detta postens lokaler i centrala Alfta. Lokalerna har redan börjat byggas om.

Annons

Från den 1 januari 2010 finns det möjlighet till fler vårdvalsmöjligheter, hälsoval. Då kan man välja den hälsocentral som man tycker passar bäst. Hälsovalet innebär också att privata vårdgivare får möjligheter att öppna hälsocentraler.

Bland de ansökningar att starta en hälsocentral i privat regi som kommit till landstinget i Gävleborg återfinns en ansökan från vårdföretaget Mitt Hjärta som vill starta en hälsocentral i Alfta.

Robert Hill som är projektledare för Hälsoval Gävleborg tror inte att det blir några problem för Mitt Hjärta att få klartecken.

Anna Hammarström som är vd för Mitt Hjärta-företagen bekräftar att det är så och att bara formaliteter nu återstår. Den nya hälsocentralen kommer att finnas i före detta postens lokaler i centrala Alfta. Den ombyggnad som fordras gör att man räknar med att komma igång i mars 2010.

 

Mer läsning

Annons