Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkta tjuvar ledde polisen rätt

Två personer från Ovanåkers kommun satt i helgen anhållna för stöld sedan bland annat hundpejlingsutrustning stulits från ett fritidshus i Jämtland. Utrustningen visade sin rätta ägare vart den fanns – polisen gjorde husrannsakan och grep de två.

Annons

Fritidshuset som utsattes för inbrottet ligger i Rätansbyn, mellan Sveg och Östersund. Det skedde i början av januari genom att tjuvarna bröt sig in och stal en stor mängd föremål, så som hundutrustning, bohag, elektronik, verktyg, kläder och livsmedel.

Den tredje januari slogs en hundpejl som stulits på och skickade sms till ägarens telefon. Det visade att den fanns utanför Bollnäs. Den informationen ledde till att polisen gjorde husrannsakan i de misstänktas bostad under fredagen.

De två misstänkta, en man och en kvinna som båda är i 35-årsåldern, greps på plats. Vid husrannsakan hittades även två flaskor whisky av just den sort som stulits vid inbrottet i Rätansbyn. Förutom hundpejlen och whiskyn hittades dock inget misstänkt stöldgods från Rätansbyn.

De misstänkta anhölls senare under fredagen för stöld, alternativt häleri. På lördagen blev de båda släppta på fri fot, men är fortsatt misstänkta för brott. Både mannen och kvinnan är sedan tidigare kända av polisen.

Mer läsning

Annons