Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandlade flickvän och slog sönder bostad – mannen straffas med fängelse

En 25-årig tog strupgrepp på sin flickvän, mordhotade henne och slog vilt omkring sig med en golfklubba i hennes bostad. Nu har han dömts till fängelse för brotten och ska betala 11 800 i skadestånd.

Annons

Den 25-årige mannen och hans tidigare flickvän möttes nyligen vid en rättegång i Hudiksvall. Kvinnan vittnade om att mannen och en vän till honom kommit hem till henne en torsdag i juli förra året. 25-åringen var påverkad och svartsjuk.

Hon berättade om att han tog tag om hennes hals, dunkade henne mot en dörr och höll greppet i omkring en halv minut – tills hans vän lyckades avbryta. Under tiden han mannen uttala flera hot och efteråt, när kvinnan flytt ut, tog han en golfklubba och slog vilt omkring så det blev hål i flera dörrar.

Läs också: Försökte slita sig fri från polisen - slet sönder dörrhandtag på polisbilen

Mannen sa att han saknade minnesbilder av händelsen, men medgav att han brukar bli personlighetsförändrad när han tar droger och att han inte trodde att hans tidigare flickvän hade hittat på det hon berättade.

I åklagarens bevisning fanns dessutom ett läkarintyg från dagen efter händelsen som bekräftade att kvinnan hade missfärgningar på halsen efter mannens grepp.

Läs också: Körde bil på farligt sätt – urinprov var positivt för droger

Tingsrätten dömer därför mannen till fängelse i två månader för misshandel, olaga hot och skadegörelse. I straffet ingår även ett narkotikabrott i april förra året då mannen testades positivt för amfetamin.

Mannen ska dessutom betala 6 200 kronor i skadestånd till kvinnan och drygt 4 000 kronor till kvinnans hyresvärd. Han ska dessutom avlägga en avgift till en brottsofferfond, betala delar av sina advokatkostnader och stå för drogtestet.

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons