Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljoner kronor fel tycker föreståndaren

/
  • Simhallsföreståndaren Stefan Engh tycker att de investeringskostnader som tas upp i det tjänstemannaförslag som vill stänga Alfta Simhall är mycket i överkant.
  • Ett gäng badar i Alfta simhall en tidig fredagsmorgon..
  • På fredagsmornarna är det frukostbad vid Alfta simhall. Det är ett mycket populärt arrangemang dit många söker sig för att bada och äta frukost.

Föreståndaren för simhallarna i Ovanåker, Stefan Engh, är upprörd efter att ha läst kultur- och fritidsförvaltningens chef Patrik Uhras förklaring i tidningen till tjänstemannaförslaget att stänga Alfta simhall. Några av de investeringsbehov som påstås behövas i förslaget är tagna ur luften anser han.

Annons

Simhallsföreståndaren Stefan Engh är inte alls överens med det tjänstemannaförslag till nedläggning av Alfta simhall som presenterades för Ovanåkers kommunpolitiker tidigare under veckan. Det som gör honom mest upprörd och arg gäller det investeringsbehov på knappt 7,5 miljoner kronor som förslaget anser måste göras vid Alfta simhall fram till 2015.

- Tittar man mer precist på de olika investeringar som måste genomföras i Alfta enligt tjänstemannaförslaget så finns där bland annat en attraktionshöjande åtgärd till en kostnad av 3 250 000 kronor. Vad det här egentligen handlar om är en dröm, en vision, som vi som jobbar vid Alfta simhall haft om att få en barn och realaxavdelning i anslutning till simhallen. Det är som sagt bara en dröm som vi gärna avstår från om vi därigenom kan behålla simhallen, säger Stefan Engh.

- En annan kommande investeringskostnad som tas upp i förslaget gäller tak för 350 000 kronor på simhallen. Och det är ju verkligen konstigt eftersom vi fick taket omlagt så sent som 2005. Ett sådant tak bör ju hålla i 25 år, säger Stefan Engh.

Enligt Stefan Engh skulle investeringsbehovet för Alfta simhall då bli 3 825 000 kronor i stället för 7 425 000 kronor som tjänstemannaförslaget anser. Vid Celsiusbadet i Edsbyn är investeringsbehovet enligt förslaget 3,5 miljoner kronor.

På den här kritiken svarar kultur- och fritidsförvaltningens chef Patrik Uhras:

- För det första vill jag påpeka att Stefan Engh är verksamhetsansvarig för kommunens BÅDA simhallar. Stefan och personalen har varit delaktiga i utredningsarbete och den investeringskartläggning som ligger till grund för våra förslag. Det här materialet hade en politisk behandling i våras och inga synpunkter fanns då från Stefan, förutom en felaktighet kring en mindre summa som rör taket.

Stefan Engh håller inte med om det här med taket. Han tycker heller inte han fått särskilt stort gehör för sina idéer i övrigt.

- Politiker från olika partier har varit hit eller hört av sig sedan de fick sparförslagen presenterade för sig tidigare i veckan. Jag har förklarat min syn på saken för dem, säger han.

Mer läsning

Annons