Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Micael Broberg bemöter kritiken från Viksjöfors IF

Micael Broberg som var den drivande kraften bakom danserna vid Viksjöfors danspaviljongen förra året bemöter nu den kritik som riktas mot honom från personer i Viksjöfors IF.

Annons

Micael Broberg från Viksjöfors vill bemöta den kritik som riktas mot honom där ledande personer i Viksjöfors IF, huvudstyrelsens ordförande Roland Persson och fotbollsföreningens ordförande Sonny Johansson, hävdar att de danser han var den drivande kraften bakom vid Viksjöfors danspaviljongen gav föreningen oväntade skulder samt att det inte finns någon redovisning.

- Anklagelserna mot mig från dessa två är kränkande och falska. Eftersom jag inte har någonting att dölja så vill jag snabbt lägga alla kort på bordet, säger Micael Broberg.

- Att de fått utgifter för el efter mig, retar mig nästan mest av allt. Den gamla ordföranden för Viksjöfors IF kom med en elräkning från föregående år ( 2008 ) på nästan 11 000 kr och den betalade jag åt dem med pengarna från Larz Kristerz. Tre nöjeskvällar i Viksjöfors Danspaviljong drar inte i närheten av den elförbrukning som var på denna faktura. Angående spisarna och lamporna som kom på faktura till en kostnad av 57000 kr, så erbjöd jag mig även då, till den dåvarande ordförande i Viksjöfors IF att köpa dessa, men det var ingen som kom tillbaka till mig om detta.

Micael Broberg är frågande till att han är skyldig Viksjöforsfotbollen 20 000 kronor för hjälp under danskvällarna.

- Inför sista dansen uppmanade Sonny Johansson sina fotbollskillar och tjejer att inte hjälpa mig. Sedan säger han att jag är skyldig dem 20 000 kronor? Likaså den summa på 75 000 - 100 000 han nämner. Den kan inte ha med danserna att göra.

Micael Broberg har varit starkt engagerad för ishockeyplanen i Viksjöfors. Han erbjöds tidigare en styrelseplats i fotbollssektionen men tackade nej. När han såg Larz-Kristerz i dansbandskampen bokade han dessa utan att först få det sanktionerat i huvudstyrelsen för som han säger:

- Skapa ny glans åt Viksjöfors danspaviljong.

Entréintäkterna för Larz Kristerz blev 152 000 kronor och blev det som lade grunden för upprustningen av danspaviljongen enligt vad Micael Broberg säger.

- Många företag ställde också upp och sponsrade med både material och arbeten.inför nypremiären med Larz Kristerz. Lokalen har säkert rustats för 300 000 kronor och huvudföreningen var med på noterna och hejade på.

De två senare danserna med Arvingarna och Flamingokvintetten gick med förlust varför Micael Broberg fick lägga ut 50 000 kronor själv.

Tänkte du aldrig på att låta föreningen hålla i den ekonomiska delen?

- Det fanns ingen ekonomifunktion i föreningen då. Alla kvitton är sparade och dessa jag har nu överlåtit till en medlem i föreningen att förvara.

Om två veckor kommer Viksjöfors IF att hålla ett stormöte där de här frågorna ska diskuteras.

 

Mer läsning

Annons