Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mårtensson riskerar fängelse

/

Kommunalrådet Björn Mårtensson har gjort sig skyldig till grovt rattfylleri. Han hade 1,5 promille i blodet. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 1,0. Det visar det provsvar som nu har kommit från Statens kriminaltekniska laboratorium.

Annons

För Björn Mårtensson kom inte beskedet som en överraskning. Han visste att han hade druckit mycket alkohol den där fredagskvällen den 1 maj. Trots det satte han sig i sin bil och körde i väg hem.
– Det dramatiska var när jag gjorde mig skyldig till den handlingen, som jag aldrig hade trott att jag skulle göra; köra med alkohol i kroppen, säger Björn Mårtensson.
Björn Mårtensson riskerar nu fängelse, eftersom promillehalten var så pass hög.
– Jag kommer att få en kallelse till en rättegång. Jag har ännu inte fått något datum för den utan den blir så småningom, säger Björn Mårtensson.


– Nej, situationen är inte annorlunda nu jämfört med när jag berättade om det här första gången. Jag känner mig taggad och vill fortsätta jobba politiskt. Jag bedömer att jag behövs i det politiska livet. Det finns många frågor att ta i tu med.
Men oppositionsrådet Yoomi Renström (S) håller inte med.
– Björn Mårtensson är i dag en oerhört vingklippt politiker. Han är ju också en företrädare för kommunen, säger Yoomi Renström.

Mer läsning

Annons