Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mårtensson får fortsatt förtroende

/

Förre kommunalrådet Björn Mårtensson återfinns som tredje namn på Centerns lista inför kommunvalet i höst. Det har väckt både förvåning och förtjusning i kommunen.

Annons

– Björn Mårtensson fick ganska många poäng av medlemmarna i samband med nomineringarna. Av det resultatet att döma finns det ett ganska stort förtroende för honom inom Centern i kommunen, säger nye kommunalrådet Hans Jonsson.

Oppositionsrådet Yoomi Renström (S) konstaterar att valet att placera Björn Mårtensson så pass högt på kommunlistan kan ses på två sätt.

– På ett sätt kan man se det som om partiet inte har gjort upp sina interna konflikter och motsättningar. Man har valt det här som ett slags medelväg, men det är en lösning som kan ge centerpartisterna problem längre fram.

– Det andra sättet att se är att Björn Mårtensson har en politisk kompetens som Centern i Ovanåker inte har råd att förlora. Hans kunskaper växer inte på träd i en liten kommun av Ovanåkers storlek.

Moderaternas Mikael Jonsson konstaterar att allianssamarbetet med Centern sprack. I dag är det Kristdemokraterna, Moderaterna och Folkpartiet som har möten och som träffas regelbundet.

– Jag är förvånad över att Björn Mårtensson är tillbaka så högt upp på listan, även om han har suttit med i kommunfullmäktige hela tiden. Jag visste att han hade figurerat i provvalet, säger Mikael Jonsson.

Mer läsning

Annons