Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marta från Edsbyn går världsberömd konditorsutbildning i London

/

London är en stad som får det att värmas i bröstet på många människor och i dag slår också mångas hjärtan lite extra för bakning.
Att kombinera dessa båda borde alltså verkligen få pulsen att rusa iväg.
Och mycket riktigt.
– Som en dröm som blir sann, konstaterar Marta Nilsson.

Annons

Marta Nilsson är uppväxt i Edsbyn, och var tidigare konditor på ett bageri i Gävle men kände att hon behövde en utmaning för att utvecklas ytterligare.

Hon sökte därför in till den prestigefyllda konditorutbildningen på Le Cordon Bleu i London, där bara ett fåtal sökande från hela världen kommer in. Som lärare finns bland de bästa konditorerna i världen.

– Beskedet skickade de via mejl så varje gång jag hörde min mejlsignal på telefonen trodde jag hjärtat skulle hoppa ut ur bröstet! Men rätt vad det var så kom antagningsbrevet och jag hade kommit in, säger hon och skrattar.

Själva utbildningen består av tre steg, där Marta just nu är mitt uppe i av den grundläggande delen.

– Vi får göra allt från tarteletter till sockerskulpturer och pampiga tårtor, säger hon.

Vad är det bästa med utbildningen?

– Något jag tycker är helt makalöst intressant och lärorikt är även att vi gör allt handgjort ifrån grunden. Ska det vara sylt i en tårta, kokar vi egen sylt. Ska det vara kräm kokar vi den från scratch själva. Siraper, mousser, fyllningar, bottnar, allt görs från grunden.

Hur känns det då, att gå den här utbildningen just i London?

– London är en helt fantastisk stad och jag älskar stadspulsen. Just nu kan inte livet bli mer perfekt! London, tårtor och bakverk är enligt mig en oslagbar kombination.

Mer läsning

Annons