Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Markant uppgång för Alftaföretaget CrossControl

/
  • Företaget CrossControl ( tidigare CC Systems ) med huvudsaklig produktion och huvudkontor i Alfta upplever en markant vändning uppåt igen och jagar både arbetskraft och komponenter.
  • Peter Lageson tillträdde som vd hos CC Systems hösten 2008, bara några veckor innan den ekonomiska krisen slog till. Nu har företaget bytt namn till CrossControll och upplever en markant uppgång.

Det i huvudsak Alftabaserade teknikföretaget CC Systems drabbades rätt hårt när den ekonomiska krisen slog till 2008 . Nu upplever företaget, som i våras bytte namn till CrossControl, en lika markant vändning uppåt, bland annat på grund av en större Kanadensisk order. Det här innebär att företaget nu söker efter både personal och komponenter.

Annons

Företaget CrossControl ( tidigare CC Systems ) med huvudsaklig verksamhet och huvudkontor i Alfta känner åter igen att de har vinden i ryggen, och det på ett markant sätt. Företaget som utvecklar och levererar avancerade styrsystem, produkter och tjänster till flera ledande industriföretag runt om i världen drabbades hårt i samband med den ekonomiska nedgången som kom 2008. Det fick bland annat till följd att orderingången sjönk med 25-30 procent, fyradagarsvecka infördes och ett 30-tal personer som arbetade åt företaget i Alfta fick sluta sina anställningar.

Nu har det redan vänt uppåt igen för företaget som just nu kämpar för att få tag i kompetent arbetskraft och elektronikkomponenter för sin tillverkning.

- Det gick förvånansvärt snabbt. Vi har tagit tillbaka det vi förlorade och lite till samt att vi faktiskt förväntar oss ännu mer. Flera av våra tidigare kunder som Atlas Copco, John Deere och Bombardier har återhämtat sig starkt och vi har precis fått en större order av ett kanadensiskt företag som tillverkar styrsystem för sophantering för den nordamerikanska marknaden, säger Peter Lageson.

Mer läsning

Annons