Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man åtalas för kastrullvåld mot granne

Den unge mannen slog sin granne i huvudet med en kastrull så att hon började blöda.

Annons

Det var en eftermiddag i augusti och tre grannar i Edsbyn satt och drack vin tillsammans; en kvinna och två män. Kvinnan har berättat för polisen att de satt och småpratade lugnt ända tills hon och den ena mannen blev oense.

Mannen tog då en kastrull och slog henne i huvudet flera gånger så att handtaget på kastrullen lossnade. Den andra mannen gick emellan och fick stopp på våldet. Kvinnan fick ett cirka sex centimeter långt blödande jack i huvudet som fick sys på Bollnäs sjukhus.

När polisen kom till bostaden låg kastrullen i två delar. Handtaget hade lossnat från kärlet och kastrullen var inte rund utan ovalt missformad.

Mannen, som är i 20-årsåldern, åtalas nu för grov misshandel. Han har sagt till polisen att han inte har något minne av att han slog sin granne med kastrullen. Däremot har han sagt att hon slog honom först och att det sedan svartnade för honom.

Åklagaren anser att mannen har visat särskild hänsynslöshet genom att slå den försvarslösa kvinnan i huvudet med ett tillhygge av metall, och att brottet därför ska bedömas som grovt.

Händelsen ska tas upp i Hudiksvalls tingsrätt framöver. Den andra grannen som var med under händelsen väntas vittna under rättegången.

Mer läsning

Annons