Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målarkvällar i galleriet

/
  • Mia Ledin målar gärna färgsprakande tulpaner. Hon får hjälp av Björn Skeppstedt att rama in några av tulpanmotiven.
  • Göran Stigsson hinner koppla av när han målar. Motivet denna gång är ett
  • Mia Ledin var ute på Konstrundan och kom då till Björns galleri. Hon kände då att hon ville börja lära sig måla.
  • Konstnären Björn Skeppstedt kom av en slump till Edsbyn 1989 och har sedan blivit kvar. Han ordnar flera målarkurser under året.
  • Tid och rum försvinner när man målar.

Varje torsdag kväll under vintern och våren samlas ett gäng konst- och målarintresserade till kurs med Björn Skeppstedt som ledare i Edsbyn. Målarkvällar kallar han själv dessa samlingar som han har i sitt galleri vid Långgatan.

Annons

– Jag har alltid varit intresserad av att måla, men har väl inte riktigt vågat. Jag gick hit för drygt ett år sedan och tyckte det var bra. Det är avkopplande att sitta och måla här en stund. Jag kan släppa andra tankar och måste fokusera på det jag gör. Jag har aldrig sovit så bra som efter första kvällen, säger Göran Stigsson som är en av deltagarna.

– Grundidén med målarkvällarna är att se bort från det kravfyllda. Hit kan både nybörjare och mer vana målare komma. Undervisningen är individuellt anpassad och vi undviker att jämföra. Jag hoppas kunna sprida det positiva med fritt skapande. Människan mår bra av att få skapa, säger Björn Skeppstedt.

Mer läsning

Annons