Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livsfarlig lekplats

/
  • Det har gått flera månader sedan Atlantic i Edsbyn brann. Nu varnar flera Edsby-bor för att någon kan komma till skada eller förolyckas om inget händer. Men enligt husets ägare kommer en rivning att ske när som helst.
  • Risken är stor att någon eller flera tegelpannor lossnar och ramlar ner.

Oron är stor att någon kommer till skada vid Atlantic-huset i Edsbyn.

Annons

En bit av taket hänger fortfarande ner efter fasaden och endast ett relativt smalt band spärrar av området runt huset. Husets ägare lovar dock att huset kommer att börja rivas inom en snar framtid. För att sedan eventuellt byggas upp igen.

Maria G Nilsson framförde sin oro på facebook.

– Det var många som höll med. Jag är mest orolig för att något barn tar sig förbi snöret runt huset och att det ramlar ner något från det förstörda taket. Vem som helst kan kliva förbi snöret eller krypa in genom något fönster. Barn kan ju tycka det är spännande och häftigt och inte tänka på riskerna. Jag vill inte tänka på vad som då kan hända, säger Maria G Nilsson.

Husets ägare Kalle Magnusson berättar att han har försökt att ta bort de nerhängande delarna.

– Men de sitter fast. Det gick inte att ta undan det. Jag försökte rycka ner delarna och ta undan dom, säger Kalle Magnusson som dock varnar för att det kan ramla ner någon tegelpanna.

Men även Kalle Magnusson håller med om att något måste göras. Han kommer att ta kontakt med sin revisor och sitt försäkringsbolag under måndagen för att komma fram till en lösning till slut.

Det är klart vem som ska utföra rivningen. Husbyggarna i Edsbyn vann upphandlingen.

Det husägare och försäkringsbolag förhandlar om är omfattningen av rivningen och vem som får ansvaret för en eventuell uppbyggnad.

Mer läsning

Annons