Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lite av segerns sötma över 1 maj-firandet

/
  • Förstaklassaren Zeb Mårtensson från Roteberg stod väl för 1 maj-tågets mest oväntade plakat. Han tycker att skoleleverna ska ha rätt inte bara till lunch utan till frukost i skolan.
  • Håkan Englund, kommunstyrelsens vice ordförande i Ovanåker, och kommunfullmäktiges ordförande Tony Smith var 1 maj-talare i Alfta.
  • Ända sedan 1940-talet har bröderna Gösta, 79 år, och Arne, 81 år, med efternamnet Englund stadigt gått i 1 maj-tågen, inte bara i Ovanåker utan tidigare även i Bollnäs.
  • Med Bollnäs ungdomsorkester i spetsen tågade 1 maj-tåget i Alfta Långgatan fram till sporthallen. Många gick med i tåget trots kyliga vindar.

Trots snö i luften och nordliga vindar var det en hel del människor som sökt sig till Socialdemokraternas 1 maj-firande i Ovanåker som det här året avverkades i Alfta. Ett 60-tal deltagare med fanor, plakat och banderoller gick i 1 maj tåget och ännu fler fanns i sporthallen för att lyssna till Håkan Englund och Tony Smith.

Annons

Kommunstyrelsens vice ordförande i Ovanåker, Håkan Englund, och kommunfullmäktiges ordförande Tony Smith var tydligen tillräckligt starka namn för att locka en ut en hel del människor till 1 maj-firandet i Alfta.

Den betydligt lägre temperaturen som infunnit sig hindrade heller inte att ett 60-tal personer valde att gå med i årets 1 maj-tåg som tågade Långgatan fram efter Bollnäs ungdomsorkester till sporthallen. Där väntade fika, korv och tal av Håkan Englund och Tony Smith.

Det var inte att ta miste på att det fanns lite grand av segerns sötma över årets 1 maj-firande i Ovanåker efter höstens framgångsrika val.

Håkan Englund Inledde sitt tal med den kamp för demokrati som nu pågår i många arabiska länder, en kamp som han ansåg behöver vårt land fulla stöd.

Sedan kom han in på den svenska politiken.

- I Sverige idag kan man se olika parallella utvecklingar. Många känner att det råder högkonjunktur. Inkomsterna ökar för företag och personer. Samtidigt har andra svårt att komma in på arbetsmarknaden, riskerar att bli utförsäkrade eller måste söka försörjningsstöd som en sista utväg att försörja familjen. Vi Socialdemokrater är övertygade om att utveckling och jämlikhet är två oskiljaktiga mål, sade han.

Tony Smith trodde att vår självklara svenska demokrati gjort oss bekväma . varför många lockats av borgarnas satsa på dig självpolitik.

- I dag ser vi effekterna. Hur ser det ut med tågtrafiken och elmarknaden. Vad är priset för skattesänkningarna och vilka har betalat, frågade han.

Mer läsning

Annons