Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lisa förbereder sig för bal

/
  • Lisa Englund har själv jobbat ihop en del av pengarna som går till studentbalen. Linnéa Elofsson bokade hon redan kring jul, då även balklänningen började sys.
  • Linnéa jobbade med volymtång, tupering och spray. Och Lisa började spara hårets längd redan i första årskurs på gymnasiet.
  • Inte alla, men väldigt många av hårnålarna i plastasken krävs för att hålla Lisas festfrisyr på plats.
  • Lisa Englund och Björn Berggren har följts åt sedan lekis och nu tar de studenten tillsammans. Under förminglet vid Alfta gästgiveri gav han henne en ros.
  • Mamma Margareta hjälpte Lisa med klänning, smycken och skor innan det bar av till Alfta gästgiveri. Mamma servade även med lunch mellan frisering och smink.
  • Mammorna Isabel Berggren och Margareta Englund var flitiga med sina kameror i parken framför Alfta gästgiveri, innan det bar av till Voxnabruk.
  • Klänning och hår är de viktigaste förberedelserna. Det är också vad jag har lagt ner mest tid på. Det är det värt. Det är nog bara en gång i livet man går på bal, säger Lisa Englund.
  • Jag såg till att hyra min frack i vintras. Och så tog jag en dusch i morse. Det är inte lika mycket jobb för killarna, säger Björn Berggren.

En studentbal består även av olika förberedelser. Vi följde Lisa Englund på onsdagen då hon förvandlades från skoltjej vid Voxnadalens gymnasium i Edsbyn till en av baldrottningarna i Voxnabruks herrgård senare på kvällen.

Annons

Sakta och noggrant växte festfrisyren fram mellan Linnéa Elofssons vana och flinka fingrar. Lisa Englund satt först framför en spegel hemma hos Linnéas föräldrar vid Granvägen i Edsbyn.

Linnéa bor och jobbbar i vanliga fall som frisör i Stockholm, men kom hem för att hjälpa kompisen Lisa med den eleganta festfrisyren. De har testat frisyren en gång tidigare och Linnéa har ändrat om den något efter eget huvud. Linnéa har gjort balfrisyrer förr, bland annat för sin tvillingsyster för några år sedan.

Själv lägger Lisa uppskattningsvis mellan 5 000 och 6 000 kronor på studentbalen för uppsydd balklänning, hår, smink, skor, väska och transport. Tre timmar jobbade Linnéa med frisyr och smink.

Läs mer om förberedelserna och studentbalen i torsdagens (3 juni) Ljusnan.

Mer läsning

Annons