Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lillemor i Edsbyn kommunens jämställdhetsstrateg: "Jag skulle ljuga om jag sa att det är lätt"

/
  • Lillemor Olsson, som jobbar som förskollärare, är även utbildad genuspedagog och jämställdhetsstrateg. Skillnaden är att hon som strateg jobbar inom hela den kommunala verksamheten och som genuspedagog inom förskolan.

Lillemor Olsson från Stenkullen jobbar som Ovanåkers kommuns jämställdhetsstrateg. Hon är även verksam som förskollärare vid Fölets förskola i Edsbyn.

Annons

– Det är otroligt spännande och stimulerande att jobba med jämställdhets- och genusfrågor. Men jag skulle ljuga om jag sa att det är lätt. Det är väldigt komplext många gånger, kan jag tycka, säger Lillemor Olsson när vi träffar henne i pausen mellan ett möte med några förskolepedagoger hur man främjar likabehandling i barngrupper och ett arbetspass vid Fölets förskola.

Läs mer: Barnen från Fölets förskola dansade en bok

Som jämställdhetsstrateg går Lillemor in i olika kommunala verksamheter och i grupp handleder och uppmärksammar medvetenheten i ämnet jämställdhet.

Något som ibland till och med kan upplevas provocerande i de grupper hon möter.

– Börjar man gräva i den här ryggsäcken, som människan har med sig genom sina år, så kommer man åt många saker. Någon kan kanske känna sig ifrågasatt om man har handlat rätt eller fel många gånger. Man blir kanske också medveten om sig själv på olika sätt och vis, säger Lillemor Olsson.

Generellt är det bra att någon gång ibland stanna upp och tänka efter i frågan om jämställdhet. Hur ser samhället på och vilka olika förväntningar finns det på pojkar och flickor, på kvinnor och män? Hur mycket styrs vi av stereotypa normer hur män och kvinnor ska vara?

– För det första måste man börja ifrågasätta vad normen är kring kvinnor och män. Vad säger den? Vad innebär den för mig och de som jag har runtomkring mig i mitt arbete. Arbetet kan vara den plats där jag verkligen måste förhålla mig till det här, säger Lillemor Olsson.

Läs mer: Quiz: Vad kan du om jämställdhet?

Kommunens jämställdhetsarbete är i första hand inriktat på de kommunanställdas bemötande av kommuninnevånarna. Det har alltså ett medborgarfokus.

– Det är så otroligt enkelt och lätt att hamna i det här hur vi har det med jämställdheten på arbetsplatsen och i arbetslaget. Men fokus när man jobbar med den här frågan i den kommunala sektorn är att man ska ha ett jämställt bemötande ut mot medborgarna, vilka kan vara barn eller äldre eller andra.

Det ska också finnas en plan för hur det här arbetet ska bedrivas.

2007 uppmärksammade kommunen till exempel att det var stor skillnad på hur mycket tid kvinnor och män fick av hemtjänsten. Män tenderade att få mer tid. Det var något som skedde omedvetet utifrån de förväntningar som finns på vad män respektive kvinnor ska klara av. Studien kom också att uppmärksammas stort internationellt.

Lillemor själv stöter på frågan om jämställt bemötande av pojkar och flickor inom förskolan. Hon kan också möta en rädsla från föräldrahåll att förskolans pedagoger vill stöpa om barnen och kan möta reaktionen: Låt pojkar få vara pojkar och flickor få vara flickor.

– Den här oron från föräldrar den finns verkligen, när man börjar prata om genus och jämställdhet. Men det handlar absolut inte om att göra om någon utan mer om att vi runtomkring behöver bli medvetna om vad vi gör för våra barn.

2011 skrev Ovanåkers kommun på Den europeiska deklarationen för jämställdhet mellan kvinnor och män på regional och lokal nivå. En handlingsplan är ett måste om kommunen ska följa den deklarationen. Man kan säga att Lillemor är en del av den handlingsplanen.

Hon har också varit ut till kommunala styrelser och nämnder och berättat om sitt arbete som jämställdhetsstrateg.

Läs mer: Nya förskolan i Edsbyn är klar

Mer läsning