Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lät hundarna svälta – får djurförbud

En man i Edsbyn hade undernärda, magra hundar som levde under dåliga omständigheter. Nu får mannen djurförbud, eftersom man anser att han försummat djuren på ett allvarligt vis.

Annons

Det var vid en inspektion under förra året som det uppdagades att mannen hade två undernärda hundar i en hundgård. Djuren var magra, muskelfattiga och hade inte fått sina klor skötta.

Under inspektionen kunde mannen inte heller visa upp några fodersäckar när man ville kontrollera vad djuren fått för mat – och inspektörerna kunde notera att den ena av hundarna hade ett "påverkat allmäntillstånd", var sjuk.

Det saknades mjukt underlag att ligga på i hundgården – och hundgården var också både skräpig och trasig, vilket innebar att hundarna riskerade att skadas om de försökte ta sig ut.

Inspektionen gjordes efter en anmälan och enligt anmälan skulle det också finnas en tredje hund på gården. Den kunde inte hittas och hundägaren uppgav senare att den dött.

De två hundarna omhändertogs med stöd av Djurskyddslagen och nu förbjuder Länsstyrelsen mannen att i fortsättningen ha hand om hundar. Man anser att han på ett allvarligt sätt har försummat vården och tillsynen av sina djur och att de stora bristerna har inneburit lidande för djuren.

Mer läsning

Annons