Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Rekorddeltagande i Värst på Gårdtjärnsberget i Edsbyn

/

För sjunde året arrangerades i lördags tävlingen Värst på Gårdtjänsberget. Publiken på plats fick se härliga fighter och några spektakulära vurpor in på mållinjen vid Dalstationen.

Annons

Tävlingen som är öppen för alla som vill utmana berget på längdskidor med start vid liftens dalstation. De tävlande har en kämpig åkning hela vägen upp till toppen på berget för att sedan ta Slingan utför och köra en lättare storslalombana innan målgång vid Dalstationen.

Årets tävling hade lockat rekorddeltagande med 18 personer på startlinjen varav fyra stycken var damer. Deltagarna var ifrån fyra olika klubbar. Den mest långväga startande var Tomas Persson från Stockholms rullskidklubb.

Mats Mattes har genom åren stått som segrare i det flesta av tävlingarna men fick i år se sig besegrad av några yngre åkare, Mattes slutade på fjärde plats i årets tävling. Vinnare på herrsidan i årets tävling blev Kalle Wallander på nya rekordtiden 7 minuter och 49 sekunder, tvåa blev Daniel Almqvist på 7.58 och Martin Ingesson blev trea på 9.01.

Damklassen vanns av Linda Hasselqvist på tiden 10.1, tvåa blev Magdalena Mattes på 11.27 och Sandra Svensk knep tredjeplatsen på tiden 19.29

Björn Ingesson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons