Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Konsert med insamling i Öjeparken

/

Det blev fullt ös när Little Old Hometown Band bjöd på konsert i Öjeparken under söndagskvällen i Edsbyn.

Annons

Under konserten bjöds det på klassiker från Elvis Presley och Johnny Cash repertoar men även från Bob Dylan och Dolly Parton. Konserten lockade ca 700 personer som kom med stolar och filtar i handen eller bara stod upp och lyssnade.

Inträdet var gratis men det gavs tillfälle att ge en frivillig gåva till Barnens RäddningsArk som driver två barnhem i Bolivia som Smyrnaförsamlingen i Edsbyn är med och stöttar. Innan insamlingen hade ett lokalt företag lovat att dubblera varje insamlad krona vilket gjorde att slutresultatet så småningom landade på strax över 76 000 kr.

Josef Lindberg som under kvällen spelade fyra olika instrument är nöjd och glatt överraskad att så många människor kom och lyssnade.

– Det är många timmars rep och slit inför en konsert men det är värt allt arbete när man får gå ut på scenen i Öjeparken och spela inför en sådan publik. Dessutom känns det fantastiskt och överväldigande att samla in så mycket pengar till Barnens RäddningsArk där jag vet att behovet verkligen finns!

Amanda Stenberg nickar instämmande och tillägger.

– Vi var oroliga för vädret men när solen tittade fram genom molnen och jag tittade ut över Öjeparken så kändes kvällen för oss som en riktig fullträff. Det är tacksamt att ordna saker i Edsbyn för folk kommer och ställer upp när det händer saker. Helt klart den roligaste konserten vi haft och vi hoppas på en repris nästa sommar!

Joel Henning

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons