Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Flygauktion i Edsbyn

/

Den årliga flygauktionen i Edsbyn ger pengar till flygklubben, så den kan hålla flygfältet i Edsbyn. Förra året gav auktionen cirka 40 000 kronor till Edsbyns flygklubb. Och det är en viktig inkomst för klubbens överlevnad.

Annons

Cirka 200 personer besökte auktionen, som brukar hållas vid flygfältet i Edsbyn. Flygauktionen har hållits i Edsbyn över 40 år. Man har under årens lopp provat olika veckodagar. Men lördag har visat sig vara bäst. Och snart är det dags igen.

Det som brukar ge bästa buden och mesta pengarna är grus, virke och matjord. Men det brukar vara väldigt olika saker som auktioneras ut som kläder, möbler och tårtor. Eftersom flygfältet fyller en viktig funktion även för industrier och företag, så är det många som skänker saker till flygauktionen. Det brukar inte vara så svårt för klubbmedlemmarna att få bidrag från olika håll. Häromkvällen var det samling vid flygfältet för att förbereda för auktionen.

Under sommaren får flygklubben ofta flygande besök under sina kvällssamlingar, så även denna kväll, sex maskiner kom denna tisdag och fikat smakade utmärkt i höstsolen.

Det brukar vara runt 10 medlemmar som träffas en gång i veckan vid flygfältet, utom när det är storhelger.

Staffan Iljegård

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons