Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Berättarkväll på Edsbyns museum

/
  • Bilden är en klassiker från Stig Elvéns hand, Pallars Axels affär i Roteberg.  En liknande lanthandel finns i Edsbyns Museum.

Nu har det varit ännu en uppskattad berättarkväll på Edsbyns museum.

Annons

Det var i onsdags kväll, den 16 mars, som vi visade bilder och berättade om gamla tiders lanthandlare. Vi har haft några berättarkvällar under säsongen, och besökarantalet har ökat så pass att vi blivit litet trångbodda. Den här gången var det ungefär 90 deltagare.

De som var vidtalade att berätta till bilderna var Gunnar Sigfridsson om Roteberg, Doris Mårtensson om Knåda, Bo Berbres om Öjung/Öratjärn och Torbjörn Lang om Kyan. Glädjande nog kom det många ytterligare inlägg från publiken. Och det var inte bara smilbanden man drog på när många kände igen sig från den här tiden. Nej, det blev många skrattsalvor också, eftersom det serverades en hel del dråpliga historier.

Till hösten räknar Ovanåkers hembygdsförening med ytterligare någon berättarkväll, innan det blir flyttbestyr. Det nya museet ska stå klart för inflyttning från november. Och då hamnar vi på en mycket publikvänligare plats vid Långgatan.

Men nu kommer våren och föreningen arrangerar som vanligt tre byavandringar under maj månad med start runt Norra Torget då Christer Faberstedt sköter berättandet.

Torbjörn Lang

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons