Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Aktivitetsdag för ungdomar med funktionsvariationer

/

För femte året i rad har Alfta Lions haft en upplevelse och aktivitetsdag för barn och ungdomar med funktionsvariationer, denna dag tillbringar vi på Diana Sandell och Lars Danhards gård i Silfors, Hästturer i Hälsingland.

Annons

En härlig sommardag med strålande sol, blå himmel och roliga aktiviteter. Diana och Lars tog med oss på en långtur med vagn som Nordsvenskarna Gral och Hugo drog. Alla stämde upp i allsång i vagnen, det går inte att göra annat när en sommardag är som bäst.

Alla som ville fick prova på att rykta hästen Gral med sin ståtliga man och lugg. Rolig och uppskattad kosafari med traktor och vagn genom kohagen för att mata alla kor och kalvar. Alla nyfikna kossor och kalvar kom fram runt vagnen för att få hö.

Vi fick träffa de otroligt söta fölen Ginsa, Järvsö-Bill och minstingen Busig som bara är en vecka gammal. Alfta Lions grillade hamburgare till lunch, som dukades upp i trädgården. Vi avslutade med glass i gröngräset.

Alfta Lions samarbetar med Diana för att kunna förverkliga en dag på en lantgård med hästar, kor och hunden Mallis. Diana är legitimerad sjukgymnast med utbildning i ridterapi. Hon har tillsammans med sin make Lars många års kunskap och erfarenhet av arbete med barn och djur, framförallt hästar.

Karin Boström Wiklund, Alfta Lions

Mer läsning

Annons