Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LapsCare orsakade debatt i fullmäktige

LapsCare, ett nytt arbetssystem i hemtjänsten, ledde till debatt på måndagskvällen. Kristdemokraterna riktade hård kritik mot socialnämnden efter införandet av systemet.

Annons

Ljusnan har tidigare berättat om införandet av systemet LapsCare, som bland annat inneburit att en del anställda inom hemtjänsten blivit tillfälligt omplacerade på grund av allergier eller att de saknar körkort. En del av personalen har upplevt att förändringarna kommit som en överraskning och att det orsakat en jobbig arbetssituation.

Det ledde till att Kristdemokraterna i går ställde en rad frågor till de styrande politikerna kring systemet. De ville bland annat veta hur man sett till att alla fått tillräcklig information om förändringarna, och ifrågasatte tillvägagångssättet. Bertil Eriksson (kd) föreslog att man skulle ta ett omtag i frågan.

– Det är helt uppenbart att ni inte går i takt med de anställda, och då har vi ett problem, sade han i måndagens debatt.

Men socialnämndens ordförande Jan-Åke Lindgren (v) försäkrade att systemet är tänkt att hjälpa personalen och underlätta arbetet – och att det också kommer att göra det. Han fick också frågan om man skulle ha gjort något annorlunda om man fick börja om från början.

– Självklart, man kan alltid informera mera. Och uppenbarligen är det en del som inte fått tillräckligt med information. Däremot är jag övertygad om att sådana här system är nödvändiga för att vi ska få en bra vård.

Mer läsning

Annons