Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Längsta studenttåget någonsin

/
 • Studentåget i Edsbyn avgick från Folkets hem för att sluta i Öjeparken där det blev tal och stipendieutdelning.
 • Mikael Sipuri som läst samhällsvetenskap var tydligen en riktig skämtare som liten.
 • Voxnadalens gymnasiums rektor Christer Andersson var stolt över sin skola och eleverna.
 • I väntan på FalerumsJocke.
 • Regn och rusk präglade i alla fall inledningen av studentfirandet för avgångseleverna vid Voxnadalens gymnasium.
 • Studentåget i Edsbyn avgick från Folkets hem för att sluta i Öjeparken där det blev tal och stipendieutdelning.
 • Sjung om studentens lyckliga dar. Studenterna gjorde sin sedvanliga entré på gymnasiets balkong.
 • Eftersom det var hela 152 ungdomar som tog studenten vid Voxnadalens gymnasium i år blev det ett ovanligt långt studenttåg. Mer vanligt men lika uppskattat är det att Bollnäs ungdomsorkester går i täten.
 • Skyltar, skyltar och skyltar.
 • Stefan
 • Kommunfullmäktiges ordförande Nils Erik falk talade till studenterna i Öjeparken.
 • Sju av de elva ungdomar som fick ta emot stipendium: Madeleine Selin, Elin Salema, Michelle Håkansson, Fabian Modig, Ida Hedström och Anna Eriksson.
 • Mikael Woxberg, Johan Jonsson och Robert Olovsson var glada att det blir sommarlov innan de ska läsa vidare i höst.
 • Elva ungdomar fick ta emot stipendier på 3000 kronor var.
 • Lisa Alfbo från Alfta som hon såg ut som liten ocjh som hon ser ut nu.

Det var bara solen som svek den här annars så glada och festliga dagen när Voxnadalens studenter tog sin studentexamen och tågade genom Byn till Öjeparken. Ett rekordlångt tåg då hela 152 elever gick ut gymnasiet i år.

Annons

Det regnade fortfarande lätt när de nybakade studenterna klev ut på balkongen vid Voxnadalens gymnasium för att sjunga studentsången och skrika ut sin glädje.

Nedanför dem väntade många, många anhöriga med blommor, roliga skyltar, ballonger och flaskor med bubblande dryck. Nu skulle det kramas, pussas och dunkas i ryggar. Visst hade de gjort det bra ungdomarna.

När alla studenter och anhöriga hittat varandra i det trånga vimlet utanför gymnasiet och de första gratulationerna avklarats var de dags att ställ upp för studenttåget. Bollnäs ungdomsorkester längst där framme tog snart ton och det ovanligt långa följet av studenter satte sig i rörelse för att ta sig till Öjeperken där tal, stipendieutdelningar, hurrarop och ytterligare kramar och ryggdunkningar väntade på studenterna.

Rektor Christer Andersson var stolt och glad i Öjeparken. Han ansåg att skolans goda rykte var en orsak till att Voxnadalens gymnasium det här läsåret haft så många elever

- Vi gör bra ifrån oss eftersom 94-95 procent av eleverna går ut med slutbetyg. Voxnadalen gymnasium är en liten skola och alla våra elever blir sedda, sade han till Ljusnan.

Samlingen i Öjeparken leddes av leddes av skolchefen Solveig Landar och Kommunfullmäktiges ordförande Nils Erik Falk höll traditionellt talet till ungdomarna.

- Nu är den här tiden förbi och det är viktiga vägval som nu ligger framför er, sade han bland annat.

Många av ungdomarna som tagit studenten går nu vidare till andra studier.

Vi träffade Mikael Woxberg, Johan Jonsson och Robert Olovsson som gått på teknikprogrammet och nu givetvis var glada att gymnasiet var avklarat och att ett sommarlov väntade. Till hösten skulle de alla sedan läsa vidare. Mikael och Johan ska då fortsätta med teknikstudier vid Högskolan i Gävle.

- Men jag kommer att byta ämne helt och läsa någonting som heter hälsopromotion vid Göteborgs universitet, berättade Robert Olovsson.

Elva ungdomar fick ta emot stipendier på 3000 kronor var av företag, köpmännen, Rotary, gymnasiet och kommunen.

De elva var, Nicklas Eriksson, Martin Svedberg, Fabian Modig, Esbjörn Olsson, Elin Salmela, Madeleine Selin, Emil Bergh, Michelle Håkansson, Anna Eriksson, Rebecca Lindsmyr och Ida Hedström.

Mer läsning

Annons