Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lågkonjunkturen missade företaget Edsbyporten

/
  • Sixten Granberg som äger företaget Edsbyporten AB har i höst nyanställt tio personer. 
- Här har vi inte märkt av någon lågkonjunktur, säger han.
  • Sixten Granberg som äger företaget Edsbyporten AB har i höst nyanställt tio personer. - Här har vi inte märkt av någon lågkonjunktur, säger han.
  • Tomas Hansson fräser ett portblad till en slagport.
  • Dörrbladet till en vipport kan fås efter tycke och smak. Med trä eller aluminiumram. Med olika paneler, plåt och isolering eller inte.
  • Clas Häggblom monterar beslagen på en vipport. Han har jobbat på Edsbyporten i tio år.
  • Jennie Abrahamsson började på Edsbyporten i juni. Där jobbar hon med att duka upp aluminiumprofiler som ska till Svenska Fönster.
  • Ivar Hermansson, 19 år, började på Edsbyporten direkt efter det att han slutade på Trätekniska utbildningen i Alfta i våras. Han jobbar med slagportar.
  • Hans Rotes har hängt med sedan den tidiga Gunnarsson & Co-tiden. Nu fräser han aluminiumprofiler.
  • Lennart Persson är den verklige veteranen som började hos Gunnarsson & Co 1961.

På företaget Edsbyporten AB har lågkonjunkturen lyst med sin frånvaro. Ett samarbetsavtal med Svenska Fönster om bearbetning av aluminiumprofiler som ingår i deras fönster har inneburit att Edsbyporten nu i höst har anställt tio personer.

Annons

Gömd bakom de stora industribjässarna i Edsbyn, Svenska Fönster och Edsbyverken, har Edsbyporten AB sin något mindre fabrik sin plats. Namnet Edsbyporten kommer förstås av att porttillverkning är basen i företagets produktion. Fabriken uppfördes i början av 1960-talet av Gunnarsson & Co AB ( Åke Gunnarsson ) som bedrev tillverkning av garagevipportar och hela garage.

Företaget heter numera Edsbyporten AB och ägare är Sixten Granberg. Han började på Gunnarsson & Co AB på 60-talet och hans företag har satsat på garageportar, vip- och slagportar, samt bastu och förrådsdörrar.

Under senare år har samarbete utvecklats med Svenska Fönster när det gäller bearbetning av aluminiumprofiler som används som beklädnad på en del av deras fönster.

- Vi gjorde en del aluminiumjobb åt Svenska Fönster redan 2005 men sedan 2007 har vi jobbat med aluminium åt dem hela tiden och det bara ökar, säger Sixten Granberg.

Bearbetningen av Svenska Fönsters aluminium har tidigare utförts på ett par andra orter i Sverige. När företaget nu koncentrara sin produktion till Edsbyn hamnar därför aluminiumbearbetningen hos Edsbyporten.

- Svenska Fönster är förstås en jättebra kund för oss och väldigt lättsam att samarbeta med, säger Sixten Granberg.

Aluminiumbearbetningen som Edsbyporten utför år Svenska Fönster består bland annat av kapning, fräsning och borrning.

För Edsbyporten har aluminiumuppdraget inneburit att man i höst har nyanställt tio personer och nu har 30 anställda fördelade jämt på aluminium och porttillverkning.

- Vi har inte märkt av någon lågkonjunktur här inte. En liten nedgång på portsidan kanske, säger Sixten Granberg.

På Edsbyporten AB bävar man inte för lågkonjunkturen utan där bävar man för högkonjunkturen.

När det gäller porttillverkningen har det skett en rätt stor utveckling sedan 60-talet och då kanske främst när det gäller portbladen till vipportarna. Aluminiumramar används ofta och limning i stället för spikning.

 

 

 

 

 

 

Mer läsning

Annons