Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läge för snöskotrar och skidor

/
  • Snöskoteraffärerna går bättre än vad de gjort under några år enligt skoterhandlaren Olov
  • I Ovanåker finns 30 mil skoterleder och 1 500 snöskotrar.
  • Anna-Lena Hansson på Knåda Sport visar helt nytillverkade barnskidor av märket Edsbyn. Edsbyskidorna tillverkas numera i Estland, Ryssland och Kina.
  • Brist på längdskidor må det vara i övriga landet men inte i Knåda.
  • Knåda Sport har säker 1 000 par längdskidor i sitt lager. Priserna varierar från 300 kronor och uppåt.

Lagom kallt och snö i markerna gör att det är läge för skidåkning eller snöskoterturer. Att den snörika vintern i landet gjort att det skulle vara nästintill omöjligt att få tag i längdskidor är svårt att förstå om man tittar in i Knåda Sports stora skidlager. Och för skoterhandlaren Lulle Långmo rullar affärerna på bättre än vad de gjort under några vintrar tidigare.

Annons

Snöskoterhandlaren Olov "Lulle" Långmo ser mer nöjd ut den här vintern än vad han gjort under några vintrar tidigare när tidningen tittat in för att kolla av snöskoterläget.

- Före jularna brukar det aldrig vara något större skotersug och sedan blev det riktigt kallt ett tag men nu rullar det på rätt bra och jag säljer lite bättre än några tidigare vintrar, säger han.

Helt nöjd är han dock inte.

- Det skulle behövas lite mer snö. Ett par decimeter skulle betyda mycket för oss som åker skoter, tycker han.

Lulle önskar också att fler skoteråkare ville ansluta sig till klubben och därigenom ge sitt stöd till klubbens arbete. Klubben har 300 medlemmar medan det finns 1 500 skotrar i kommunen.

Rikspressen har basunerat ut att den snörika vintern i landet fått till följd att det närapå ät omöjligt att få tag i längdskidor. Ett besök hos Knåda Sport är då att föreslå för den som går i skidköpartankar. Där finns nämligen ett stort antal skidor, minst 1000 par, i lagret. Här kan den hugade hitta skidor i priser från 300 kronor och uppåt, allt från Edsbyskidor som är gjorde innan tillverkningen i Edsbyn lades ner till moderna elitskidor från norska Madshus.

Mer läsning

Annons