Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritik mot snöröjning

/
  • Det vi vill är att NCC Roads tar undan snö i gatukorsningarna, trycker ut snön mot vägkanterna och gärna går på med en väghyvel för att minska risken för halkolyckor. Det borde också vara förbjudet att tippa snö vid sjön Ullungen med tanke på miljön, säger Lars Johansson här i samtal med Ingvar Karlsson.
  • Nu har upplogad snö lämnats i korsningen Fallrisgatan-Olkens väg strax intill Lars Johanssons hus.
  • Genom att inte trycka ut snön mot vägkanterna blir gatan smalare. Man bygger bara på snökanterna, kan Lars Johansson konstatera.

Lars Johansson och hans granne Ingvar Karlsson bor efter Fallrisgatan i Edsbyn och har mycket att samtala om efter det senaste ymniga snöfallet. På torsdagsmorgonen fick de även skotta fram Postens brevlåda som plogats över.

Annons

– Vi är inte nöjda med snöröjningen. Det är bedrövligt. Nu är det onekligen läge att frakta bort lite snö, säger Lars Johansson.

Men nu när det har varit rätt så svåra förhållanden med mycket snö på kort tid måste man väl ta hänsyn till det?

– Vi har fått två decimeter, så visst var det väl det. Men jag tycker ansvariga i kommunen och för NCC kan börja tänka till. NCC är entreprenör och sköter snöröjningen. Då ska dom också göra ett bra arbete, säger Lars Johansson.

– Jag har bott här sedan 1966 och har upplevt många snörika vintrar. Men det har aldrig varit så dålig plogning som nu, säger Ingvar Karlsson.

NCC Roads hänvisar till kommunens tekniske chef Patrik Uhras, eftersom det är kommunen som har ställt kraven på hur snöröjningen ska utföras.

Ljusnan sökte på torsdagen Uhras för en kommentar utan att nå honom.

Mer läsning

Annons