Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kosläpp blev en riktig publiksuccé

/
  • 150 lyckliga mjölkkor släpptes i lördags ut på sommarbete vid Lillhöjens Lantbruk i Ovanåker. Omkring 500 personer var på plats för att titta korna när de skuttade runt av glädje i gröngräset.
  • 150 lyckliga mjölkkor släpptes i lördags ut på sommarbete vid Lillhöjens Lantbruk i Ovanåker. Omkring 500 personer var på plats för att titta korna när de skuttade runt av glädje i gröngräset.
  • För arrangerande LRF blev arrangemanget med kosläppet en riktig succé. Och korna bjöd publiken på vilda skutt, krumbukter och snabba rusningar.
  • Glada kor i gröngräset.
  • Höjenvägen i Ovanåker blev en enda lång bilparkering. Många valde också att stanna där för att titta på kosläppet.
  • Kalvar fanns det också att titta på vilket roade många barn.
  • Man kan ju undra om korna möjligen mjölkade vispgrädde efter allt skuttande och viftande med juvren?
  • Lantbrukaren Mattias Eriksson kor som lockade en storpublik till Ovanåker.

Kor som släpps ut på sitt sommarbete är tydligen något som intresserar folk. När Lillhöjens Lantbruk i lördags släppte ut sina 150 mjölkkor på bete fanns en publik på uppskattningsvis 500 personer på plats för att följa de lyckligt skuttande kornas inträde i sommarhagen.

Annons

Mycket folk hade i lördags sökt sig till Ovanåker och Lillhöjens Lantbruk för att få se på när man på gården släppte ut sina 150 mjölkkor på sommarbete. Höjenvägen var en enda lång bilparkering. Både efter vägen och uppe vid gården stod folk förväntansfulla om att få se ystra kor skutta runt i sommargrönskan.

Idén att locka folk till att få titta på ett kosläpp kom från LRF i Ovanåker som nu också tillsammans med LRF- ungdom stod som den här dagens arrangör. LRF grillade korv och Milko var på plats och bjöd på produkter ur sitt sortiment.

Lantbrukaren Mattias Eriksson valde att släppa ut sina 150 kor i grupper med korta mellanrum. Familjen, anställda och en del frivilliga hjälpe till så att släppet flöt på utan komplikationer. Lite orolig var han på hur korna skulle reagera på allt folk.

Korna gjorde en del skutt, krumbukter och rusningar varefter de undan för undan fyllde på åkern framför gårdens ladugård med sitt antal. Många i publiken filmade och fotograferade förstås kornas uppvisning och åskådarna i allmänhet tycktes vara lika glada som korna själva var den här stunden.

Mer läsning

Annons